Go to ...

14. juli 2024

OPRØR ULMER I FRISTAD


VIDEO: I Christianias ugeavis er der i den senere tid dukket indlæg op, der kritiserer bureaukratiseringen af fristaden. En del af kritikken går på, at der tages beslutninger på fællesskabets vegne i mindre centrale Christiania-instanser.

Helt aktuelt er der høje røster, der taler om urimelige lønforskelle. Medarbejdere, der er ansat af Christianias “Selvforvaltning”, får ifølge kritikere løn for at deltage i timelange møder, som almindelige christianitter er tvunget til at deltage i – men uden at få løn.

Frustrationen er udbredt på Christiania over en tilsyneladende overklasse af bureaukrater, der har sat sig på stillinger, som skal udfyldes for at efterleve købsaftalen med staten. Det er opgaver, som tidligere for det meste blev udført af ulønnede aktivister inden for økonomi og byggeri.

Christianitter, som TVflux har talt med, mener, at normaliseringen af fristaden kvæler den gamle ideologi om selvforvaltning, aktivisme og kollektivitet. De eneste få TVflux har kunnet finde, der er tilhængere af den uheldige udvikling, har en tilknytning til fristadens bureaukrati.

Kritikere taler også om manipulation, når bureaukraterne kalder deres arbejdsfællesskab for “Selvforvaltningen”. Det var indtil normaliseringen af Christiania en af fristadens dyder: At Christiania forvaltede sig selv – altså som et fællesskab.

På videoen forklarer medarbejderen Zid på Christianias informationskontor, hvad hans vrede skyldes. Han hævder, at have opbakning fra de øvrige fire medarbejdere på informationskontoret.

Christiania år 2040

Tags: , ,

One Response “OPRØR ULMER I FRISTAD”

  1. ole henriksen
    17. december 2016 at 12:23 pm

    det er helt klart at det sker, se filmen Christiania år 2040 fra Kaostv, som klart fortæller hvad der sker når normaliseringen sætter ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA