Go to ...

29. maj 2024

NYT IN-STED I SANKT P


FOTO: Golitsyn Loft i Sankt Petersborg er det nye sort. I fyrst Golitsyns palæ fra 1700-tallet er der gennem det seneste år blevet indrettet caféer, restauranter, showrooms, barbersalon og gallerier. Palæets fem længer er endnu ikke udnyttet til fulde. Og her har ingen hørt om dagens demo mod Putin.

AF MIKKEL SCHOU

Fyrst Golitsyn havde masser af plads i sit palæ på bredden af Fontanka-floden i Sankt Petersborg i 1700-tallet. Nu er det blevet omdannet til endnu et sted, som russerne ynder at kalde kulturcenter. Gamle forladte bygninger, der har stået tomme i årevis, ejet enten af staten eller en investor, der ikke er kommet videre.

Fra gaden er der intet at se. Adressen er Nabereschnaya reki Fontanka hus nummer 20. Men der er ingen skiltning og indgangen er en ydmyg, gammel port.

Palæet er i fem længer og tre etager, og pladsen er ikke udnyttet endnu.

Selvom der blev åbnet for et år siden udvikler stedet sig stadig med nye initiativer. Senest er en barbersalon kommet til. Og stedet, der især er populært blandt et yngre publikum, byder også på levende musik og vegetarmad.

Fyrstens gemakker med fem meter til loftet er indrettet til at hænge mageligt ud i. Der er en meget afslappet stemning i hele palæet.

Her taler ingen om demonstrationen i dag mod Putin, der var arrangeret af bevægelsen Open Russia. Men tilsyneladende er der heller ikke mange i byen, der ved, at den har fundet sted.

Ifølge Ritzau deltog 200 mennesker, og mellem 30 og 50 skulle være blevet anholdt.

En ung mand fortæller TVflux, at han ikke havde hørt om demonstrationen. Men da vi fortæller ham, at det var Open Russia, der havde arrangeret, sagde han:

“Så er det Mikhail Khodorkovskij og Aleksej Navalnij, der står bag. Der er ikke mange russere, der bryder sig om dem og de andre oligark-typer.”

Han tvivler på, at Open Russia kan andet end blot at være imod Putin, og at de næppe interesser sig for den sociale ulighed i Rusland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR