Go to ...

14. juli 2024

LOVLIG HASH FORBUDT


I noget tid har man i Danmark lovligt kunne købe et kopiprodukt af hash. Ikke kun på Christiania, men i enhver velassorteret døgnkiosk.

Det rigtige hash har været forbudt i Danmark i en menneskealder, fordi det indeholder det euforiserende stof THC. Cannabis indeholder mange forskellige stoffer, men det er THC, som myndighederne måler efter. Også i en blodprøve, hvis der er mistanke om, at en bilist er påvirket af hash.

Kopiproduktet, der har floreret, indeholder ikke THC over den lovlige grænse. Til gengæld indeholder det stoffet HHC, der også stammer fra Cannabis. Efter sigende skulle det have en lignende virkning som THC.

Men i en almindelig cannabisplante eller klump hash udgør HHC kun en meget lille del. HHC bliver så udvundet af cannabis og blandet i plantemateriale i store mængder. Og, vupti, så har man en klump hash.

Det er selvfølgelig ikke gået myndighedernes næse forbi.

Efter indstilling fra Sundhedsstyrelsen, som mener, at HHC er farligt, er HHC-produkter fra i dag på listen over euforiserende stoffer, og dermed forbudt.

TVflux har spurgt Rigspolitiet, om det nu er ulovligt at besidde, hvad der var lovligt i går. Rigspolitiet har udbedt sig betænkningstid.

LOVLIG HASH
Partierne Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Alternativet vil endnu en gang have Folketinget til at lovliggøre salg og besiddelse af Cannabis. Det skal som udgangspunkt ske efter den model Københavns kommune tidligere har foreslået i en fem-års prøveperiode.

Forslaget kommer til første behandling i Folketinget den 24. maj i år.

TILFØJELSE:
Hydrogenering af THC til HHC følger en nem proces. Producenter tager tetrahydrocannabinol, mætter det med hydrogenatomer kemisk i zink- eller nikkelkatalysator og omdanner det til HHC. Produktet (HHC) bliver mere stabilt end tetrahydrocannabinol med større UV-modstand og opvarmning på grund af tilsætning af brint.

AF MIKKEL SCHOU

Tags: ,

3 Responses “LOVLIG HASH FORBUDT”

 1. Peter Hansen
  4. maj 2023 at 6:02 am

  Jeg har spurgt politiet om hvordan de vil skelne mellem almindeligt, ulovligt pot og CBD der lugter og ligner “the real deal”, men jo er fuldt lovligt. Nogle der ved noget, for politiet har kunne give mig et svar?

 2. Thomas Christensen
  3. maj 2023 at 5:32 pm

  Hhc er kenisk fremstillet og finnes ikke i naturen

  • mikkel
   3. maj 2023 at 9:15 pm

   En hurtig googling siger: Det er en naturligt forekommende phytocannabinoid, der sjældent er blevet identificeret som en sporkomponent i Cannabis sativa, men som også kan fremstilles syntetisk ved hydrogenering af cannabisekstrakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER