Go to ...

29. maj 2024

LØSE NARKOHUNDE I LONDON


 

 Engelsk politi har stor succes med at bruge narkohunde på åben gade. Til gengæld er straffen for besiddelse af cannabis ikke så hård som i Danmark.

Af MIKKEL SCHOU
london drug1
TVflux overværede i lørdags, hvordan engelsk politi brugte narkohunde på Clapham Junction – et af Londons trafikknudepunkter.

På ti minutter havde de to narkohunde spottet fem intetanende borgere med noget i lommerne.

Borgerne var tilsyneladende blot på vej til og fra toget. Hundene, en labrador og noget der lignede en cockerspaniel, løb logrende rundt om de rejsende, der lugtede af euforiserende stoffer.

Ti uniformerede betjente stod så klar til at visitere de mistænkelige.

TVflux spurgte interesseret en betjent, hvad der foregik. Betjenten spurgte til gengæld, hvorfor TVflux var interesseret. Noget for noget, kunne man sige.

Betjenten forklarede, at besiddelse af cannabis – som var det, der oftest blev fundet – som regel udløste en advarsel. Gentagelsestilfælde kunne give en bøde på nogle hundrede kroner, mens det ifølge betjenten var utænkeligt, at besiddelse til eget forbrug kunne give en fængselsstraf.

Noget anderledes end i Danmark, hvor den seneste statistik viser, at besiddelse af cannabis i mere end 90 procent af tilfældene giver en bøde på 1.000 kroner, der fordobles ved hver gentagelse og kan ende i en fængselsstraf.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER