Go to ...

22. april 2024

KULTUR RAMT AF HÆRVÆRK


I weekenden er der begået hærværk mod det russiske videnskabs- og kulturcenter i København.

Centret ligger mindre end 100 meter fra Rådhuspladsen i Vester Voldgade.

Ifølge Københavns politi havde der søndag aften ikke været indgivet anmeldelse om hærværket.

Det er muligt at centret har været forladt af det russiske personale siden fyraften i fredags.

Det er ikke engelskkyndige, der har skrevet ordene på facaden at dømme ud fra grammatiske fejl. Og “n” i Putin har skråstregen vendt forkert, som det russiske “i”. AZOV, som står skrevet på facaden, er en særlig ukrainsk militær bataljon, der også i Vesten inden krigen blev beskrevet som nynazistisk.

Rusland indledte den 24. februar i år, hvad der blev kaldt en militær specialoperation i Ukraine. Omverdenen, især EU, USA og andre vestlige lande har fordømt operationen og kaldt det en krig.

10 millioner af ukrainere er siden flygtet ud af landet, herunder 25.000 til Danmark. Flertallet har søgt ly i Polen. USA har modtaget 100.000 flygtninge fra Ukraine.

Siden invasionen i Ukraine har det russiske kulturcenter i København, bortset fra enkelte kulturelle arrangementer, ikke været særlig aktivt. Centret har mest postet opslag på Facebook, der ikke handlede om Ukraine, men om russisk kultur, videnskab og de mange forskellige nationaliteter og folkeslag, der er bosiddende i verdens største land.

AF MIKKEL SCHOU

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER