Go to ...

29. maj 2024

ISRAELSKE JAGERE AFVIST OVER SYRIEN


Seks russiske jagere afviste fire israelske, der nærmede sig Syriens kyst. Israelerne har i flere måneder fløjet over det område, der nu er russisk militært brohoved. Det skriver yournewswire.com.

AF MIKKEL SCHOU

Det har ikke været nævnt i vestlige medier, men ifølge yournewswire.com blev fire israelske F15-jagere afvist af seks russiske Sukhoi SU-30. De russiske fly var startet på en base i Syrien i retning mod Cypern om natten den 1. oktober, da de opdagede de israelske fly, der fløj i kampformation.

1 SYRIA

Synet af de russiske fly, der formentlig er de israelske overlegne i luftkamp, fik israelerne til at vende om og forsvinde ind over libanesisk område. Den libanesiske hær har bekræftet, at fire fjentlige fly krænkede Libanons luftrum.

Israel har protesteret til Rusland, men russerne har bedt om en forklaring på, hvordan de israelske fly kunne befinde sig i syrisk luftrum.

Episoden indikerer, at det nu er Rusland, der beskytter Syriens luftrum. Sikkert til stor irritation for USA. I modsætning til NATO og USA, så er Rusland blevet bedt om militær hjælp af den syriske præsident Assad.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Israel