Go to ...

22. juli 2024

HIMMELSKE DAGE


VIDEO: Kultur, kirke og samfund. Det brusede Indre by af i Himmelfartsferien i København. Mere end 400 arrangementer på de fire dage. Se hele programmet her, selvom det er slut. Der er blandt andet ord fra Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen:

” Vi lever i et demokratisk samfund. Vores beslutninger beror på, at der har været en samtale, inden vi afgjorde os. Det er vigtigt, at den samtale omfatter så mange som muligt. I de kommende dage vil vi på mangfoldige måder tale om, hvad der er vigtigt!

Kan vi stadig tale om, at nåde går for ret, at vi skal have agtelse for skabelsen, og at den syge skal hjælpes? Tør vi tale om Gud i en truet verden, hvor mange mennesker befinder sig i fare og har brug for andres hjælp – eller er vi overladt til os selv? “

TVflux taler med en præst fra Vesterbros Torv om kirkernes festival på Nytorv. Og Frelsens hær fortæller, hvilken slags hær der er tale om.

Siden 1968 har Danske Kirkedage foregået hvert tredje år på skift i landets største byer. Det er første gang, at de løber af stablen i hovedstaden, hvor de kom til at hedde Himmelske Dage.
Og som det videre hedder i programmet:
Med Himmelske Dage ønskes en åben samtale, hvor alle, uanset hvad de mener om kirken, om kristendommen, om tro og religion, vil deltage og blande sig.
Om du tror på Gud, er kristen eller bare helt almindeligt forvirret, er ligegyldigt. Det er samtalen, der er i centrum. Himmelske Dage er for alle nysgerrige sjæle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR