Go to ...

29. maj 2024

FLYGTNINGE-SITUATION OPDATERES VIA RYGTER


Borgere stod klar på Hovedbanegården med tøj og mad. Der var bare ingen flygtninge med toget fra Falster klokken 12.16. I stedet kommer de i biler til Kastrup, siger rygtet.

AF MIKKEL SCHOU

2 hovedbane

Mange borgere havde forberedt flygtninges ankomst på Københavns hovedbanegård siden i morges. Her stod de klar med tøj og mad til uddeling. Og der kom da også nogle med toget fra Falster tidligt om formiddagen. Det fortæller en af dem, der var med til at hjælpe syriske flygtninge videre til Sverige.

Hun oplevede også enkelte, der enten vendte tilbage til Tyskland eller måtte til Sandholmlejren, hvor de kan søge asyl i Danmark.

TVflux stod på perronen, da et tog fra Falster ankom klokken 12.16. Til hjælpsomme danskeres overraskelse var der ikke en eneste flygtning med toget. Det kan skyldes, at rigspolitichefen tidligere på dagen meldte ud, at flygtningene frit kunne rejse gennem Danmark, hvis de ikke ønskede asyl i Danmark eller allerede var registreret som flygtninge i Tyskland.

5 hovedbane
Fotografen ønsker at være anonym

Det var nyt for hjælperne på Hovedbanegården. Ifølge en kilde på Hovedbanegården var strømmen af flygtninge størst om morgenen.

6 hovedbane

Ifølge rygter blev flygtningene fra om formiddagen kørt i biler eller busser til stationen i Kastrup, hvorfra de kan komme med tog til Sverige.

7 hovedbane

Såvidt TVflux kan forstå situationen, er det lovligt for danskere at køre flygtninge rundt i Danmark, mens det i lovens forstand er menneskesmugling, hvis danskere hjælper flygtninge over en grænse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER