Go to ...

24. juni 2024

ER VENSTREFLØJEN UKRITISK ?


VIDEO: Efter de påståede sexistiske masse-krænkelser i Tyskland nytårsaften er den danske venstrefløj blevet beskyldt for at være berøringsangst. Webportalen Modkraft inviterede i går til debat om sexisme og fremmedhad.

AF MIKKEL SCHOU

Venstrefløjen vil tilsyneladende konsekvent ikke kritisere flygtninge eller indvandrere, der ikke overholder danske (eller tyske) normer.

Venstrefløjen synes at tænke, at hvis man kritiserer bare en enkelt flygtning, så kan højrefløjen bruge det til at kritisere alle flygtninge.

Derfor er venstrefløjen ikke i stand til andet end at fordømme krænkelserne i Køln, men samtidig tage afstand fra at finde en forklaring på de formasteliges adfærd.

Uanset hvor meget kvinder krænkes af etniske danskere og tyskere, er vi ikke i Europa vant til, hvad der beskrives som flere hundrede mænd, der i grupper chikanerer og befamler kvinder i det offentlige rum.

Som en af deltagerne på Modkrafts debatforum i går forklarede, så er noget lignende sket i Egypten og Tyrkiet under store folkelige samlinger. Det er nærliggende blandt andet at søge en forklaring i mænds seksuelle frustrationer.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From KULTUR