Go to ...

14. juli 2024


Fredsvagt i Pusherstreet skal i næste uge sprede god stemning i den berømte hash-gade i Christiania. Initiativet kommer blandt andet på baggrund af den seneste tids voldsomme politi-razziaer. Selvom det ofte hedder, at det hele er politiets skyld, er legalisering af cannabis også på dagsordenen.

Af MIKKEL SCHOU

På plakater inviteres brugerne af Pusherstreet til en Sit Down-aktion på alle hverdage i kommende uge. Det skyldes den dårlige stemning, der opstår, når politi bruger vold under razzia eller civilister bruger vold mod sagesløse, og som har været mere mærkbar de seneste måneder.

Også fund af kokain i Pusherstreet og perverterede voldsepisoder i Christianias nærområde har fået nogle christianitter på mærkerne.

Det har ofte heddet sig i dele af Pusherstreet, at hvis bare politiet holdt sig væk, ville der ingen problemer være. Og at det er politiet, der skaber de voldelige sammenstød mellem betjente og personer, der har, eller mener de har, en interesse i hashhandelen.

På indkaldelsen til Aktion Fredsvagt står der da også, at man vil demonstrere for legalisering (af cannabis) og for en god stil i Gaden (Pusherstreet). Det kræver ifølge indkaldelsen: En politifri, voldsfri, våbenfri og junkfri fristad.

Hvad politiet angår, er ironien, at hvis der sker en legalisering, giver det ingen mening at kræve Christiania mere politifrit end resten af landet.

Det er med andre ord et Christiansborg-politisk spørgsmål, hvor længe der skal demonstreres for “en god stil i Gaden”. Det må ikke glemmes, at sålænge det kan betale sig at sælge cannabisprodukter illegalt, vil Christiania også tiltrække mennesker, der ikke forbinder fristaden med en på andre måder oprørsk ideologi.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA