Go to ...

29. maj 2024

DEMENTI: DET VAR HA


Flere christianitter har konfronteret TVflux med, at der skulle være faktuelle fejl i vores artikel om en nedrevet hashbod.

De hævder også, at man kan læse mere ud af artiklen, end der står.

TVflux berigtiger her så vidt muligt.

LEDER AF MIKKEL SCHOU

Vi skrev i fredags, at samtlige hashboder skulle lade sig repræsentere på et fællesmøde. Det er ikke korrekt, meddeler flere christianitter: Når der er fællesmøde, er ALLE borgere indkaldt.

Det erkender TVflux. Men hvis en borger ikke kommer til et fællesmøde, hvor der skal træffes beslutninger om noget, der vedrører borgeren, mister borgeren sin indflydelse.

Det kan således ikke læses af artiklen, at Christiania som fællesskab bestemmer, hvem der må sælge hash. Der er et par vedtægter omkring hash. Den første er, at man skal have borgerkort: Dvs. at man har lovlig og anmeldt adresse på Christiania, og at man er budt velkommen.

Andre vedtægter bestemmer, at man ikke må sælge hårdere stoffer end hash. At man skal udvise god stil, dvs. ingen våben, vold eller rygmærke.

Overtrædes disse vedtægter kan fællesskabet bortvise fra Christiania.

En opdatering på sociale medier begrunder, at en hashbod i fredags – efter fællesmødets beslutning – blev revet ned:

I dag lukkede vi (Fristaden Christiania) en bod ned i Pusherstreet der blev kørt af en HA-relateret boss der ikke havde noget med Christiania at gøre.

Et skridt imod en bedre gade – og så er det ikke engang en aprilsnar!

One Response “DEMENTI: DET VAR HA”

 1. 4. april 2016 at 1:01 pm

  Tag dig sammen Mikkel! Jeg har forsøgt at gøre det diskret, og korrespondere med dig om denne sag, på personlig mail. Nu er det fandme nok.
  Hvad er det du vil, ud over at skabe drama og spille vigtig?
  Jeg henvendte mig til dig, fordi jeg blev noget så harm over at læse dine antagelser og fantasier, som var de fakta, refereret fra et lukket, internt fællesmøde, du ikke deltog i og ikke var inviteret til.
  Jeg stillede mig på bagbenene, fordi du i din ‘artikel’ påstod, at alle der har en hashbod i Christiania, var blevet bedt komme og repræsentere sig på et fællesmøde. Dette er ikke tilfældet, og du bryder god presseskik & -etik, ved at lade din fantasi fremstå som fakta. Du ved ikke en skid om hvorfor vi tog den bod ned. Og så er det skideligemeget om det så var Bjørnebanden, der havde den bod!
  Du har fremstillet noget der ikke er fakta, og som du ikke har forudsætning for at skrive som fakta. Derfor henvendte jeg mig til dig. Og så er den ikke længere.
  Du må, ikke, som reporter, og særligt ikke som journalist tilknyttet DJ, fremføre mere end du ved og har belæg for.
  Fakta: Du kan se indkaldelse til fællesmøde både på Gaden rundt om i Christiania og i Ugespejlet. Dét kunne du referere til. “Der var indkaldt til fællesmøde vedrørende fremmedfittere og deres bosser…” Bombombom. “Udeforstående/undertegnende ved ikke hvad der skete på mødet, – men … fredag kl 17 samledes Fællesskabet foran Stjerneskibet”(det står i Ugespejlet) “- og rev en bod ned”(Du var tilstede OG en Christianit skrev om det offentligt på facebook).
  Du skal have styr på dine kilder og du skal ikke pisse mere på dine venner og Christiania!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER