Go to ...

14. juli 2024

CHRISTIANIAS POSTKONTOR RANSAGET


Ransagningen var givetvis lovlig på baggrund af en sigtelse om hashhandel, mener juraprofessor Eva Smith. Christianitterne vil klage.

Af Mikkel Schou  Al post til Christiania overlades af PostDanmark til Christianias eget postkontor, hvorfra det bliver afhentet af beboerne.

I sidste uge pågreb politiet en mandsperson med omkring 50 gram hash, en del kontanter og en elektronisk vægt. Manden blev sigtet for handel med hash og ved visitation fandt politiet et bundt nøgler. Manden forklarede, at en af nøglerne var til Postkontoret, hvor han var medarbejder.

Politiet forlangte derefter adgang til Postkontoret, hvilket manden ikke modsatte sig. Ifølge Københavns politis Beredskabsafdeling tog ransagningen af Postkontoret et par minutter med hjælp fra en hund. Der blev ikke fundet noget af interesse.

Selvom politiet ikke lige frem har ventet på en anledning, var det ifølge Beredskabsafdelingen en god anledning til at undersøge Postkontoret, som politiet ellers ikke umiddelbart har adgang til.

Christianitter og Postkontorets øvrige medarbejdere finder ransagningen retsstridig, idet der kan være tale om brud på brevhemmeligheden. Men det mener juraprofessor Eva Smith ikke.

”Det eneste man kan kritisere er, at politiet ikke tilkaldte en ledende medarbejder fra Postkontoret. Men hvis en sådan ikke findes på grund af Christianias struktur, kan den ene medarbejder give tilladelse til ransagning såvel som en anden.”

“Det virker også naturligt, at politiet vil undersøge et sted, som manden har nøgle til på baggrund af en sigtelse om hashhandel”, siger Eva Smith.

Christianias Postkontor har bebudet en klage over ransagningen.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From CHRISTIANIA