Go to ...

29. maj 2024

ET ÅR PÅ HELD


2016 slutter som samme cliff hanger som 1989, hvor Ceausescu blev henrettet første juledag i Rumænien. En politiker døde af skudsår i England og en russisk diplomat i Ankara. Som de menige og civile i Syrien kunne vi alle sammen ønske os mere eller mindre held i 2017.

FRA TVFLUX’s NYTÅRSSKUR

Af alle de millioner døde i 2016 i krig eller fred, af sult eller vellevned, i afmagt eller rigdom, er der særlig en, som stod redaktionen nær: David Bowie.

I en af hans mange bisætninger med profetisk poesi siger han: We can force you to be free.

Unægteligt en skønnere tvang end tænkes kan, hvis den kunne realiseres.

Efter et langt efterår i Rusland, hvor redaktionen fik lejlighed til at skue på ny fra noget ukendt, modnedes den ældgamle og banale tanke:

Det er ikke mennesker men politik, der skaber krige og kriser.

Tænk, russerne forbander ikke Putin væk. Han er højst en knast i hverdagen. Næ, de frygter, at NATO og USA skal komme farende og gennemtvinge et vestligt demokrati. Og frygten stammer ikke kun fra russiske medier.

I mens skal Norden i øjeblikket lægge ører til politikere og enkelte militære analytikere, der maler en trussel fra Rusland op. En svensk militærperson mente således forleden, at Rusland de næste 20 år ville udgøre en militær trussel. Eller var det først om 20 år? NATOs militære budget alene i Europa er 20 gange større.

Med dette års stigning i alverdens populismes desavouering af politikere (og journalister) er det næste skridt en negligering af økonomi. Giv det hele fri til menneskene.

Med Trump ved roret i USA (og kun i USA, tak) ser TVflux frem til.. et udfordrende 2017.

Må det gå Jer alle sammen efter ærlig fortjeneste og fælles bedste, som drengen i Petrozavodsk foran dukkerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER