Go to ...

22. april 2024

ULOVLIGE HUSMØDRE


Tre kvinder er nu hver især tiltalt for at have virket som husmor og hustru til personer, der var aktive i Islamisk Stat (IS) i Syrien.

IS betragtes som en terrororganisation. Kvinderne menes at have støttet IS ved at opfylde deres ægteskabelige pligter i forhold til deres mænd, der kæmpede for IS.

Kvinderne indrejste i Syrien ulovligt, da danske statsborgere på tidspunktet ikke måtte opholde sig i Syriens konfliktområder, hvor IS var part i den væbnede konflikt.

Udover den ulovlige indrejse og ophold i Syrien meddeler Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse:

“Kvinderne tiltales ligeledes for – navnlig ved at virke som husmor for og hustru til personer, som var aktive inden for terrororganisationen IS – at have fremmet IS’s aktiviteter.”

De tre kvinder er danske statsborgere og blev evakueret i oktober 2021 fra Syrien med deres tilsammen 14 børn. Kvinderne har været varetægtsfængslet siden evakueringen.

Kvinderne risikerer fire års fængsel eller mere, ifølge Anklagemyndigheden. En af kvinderne har dobbelt statsborgerskab, og hende vil Anklagemyndigheden forsøge at få udvist af Danmark for bestandigt.

AF MIKKEL SCHOU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER