Go to ...

29. maj 2024

TAG HELLERE PAS MED TIL SVERIGE


Udenrigsministeriets Borgerservice anbefaler, at man tager sit pas med på rejser til Sverige. Det er de overvældende flygtningestrømme, der har fået Sverige til at suspendere den nordiske pasunion. Udenrigsministeriet ved ikke, hvornår normale tilstande gendannes.

AF MIKKEL SCHOU

pas

Ved TVflux’s henvendelse til Udenrigsministeriets Borgerservice om, hvad man skal have med på rejser til Sverige, er det første man får en henvisning til de svenske myndigheder.

På Udenrigsministeriets egen hjemmeside fremgår det, at Sverige har indført grænsekontrol fra den 12. november i år. Det danske udenrigsministerium skriver, at de svenske myndigheder kræver pas eller nationalt ID-kort ved indrejse til Sverige.

Danmark har dog intet nationalt ID-kort. Derfor anbefaler Udenrigsministeriets Borgerservice, at man tager sit pas med til Sverige, selvom et dansk kørekort formentlig er tilstrækkelig over for de svenske myndigheder.

Men Borgerservice anbefaler altså et pas for at gøre indrejsen til Sverige mindre besværlig og tidskrævende end højst nødvendigt. Det er ikke en oplysning, man kan finde på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Siden 1952 har nordiske borgere kunne rejse frit i Norden uden pas. Denne ret blev stadfæstet i 1954 i Den Nordiske Pasunion.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER