Go to ...

22. april 2024

SLUT MED LIV PÅ LANDET


VIDEO: Nye skatteregler for ejendomme på landet gør det dyrere at eje en nedlagt landbrugsejendom eller et mindre landbrug.

Ejendomme på landet, der ikke primært bruges til landbrug eller dyreavl, skal beskattes som en almindelig villa.

Det vil ramme omkring 20.000 ejere af landejendomme, der efter de ny regler vil få en stigning i ejendomsskat på mindst fem gange det, de nu betaler.

I går samledes omkring 30 berørte og interesserede på Christiansborg til en konference om problemet. Den eneste politiker fra Folketinget, der deltog, var Alternativets Franciska Rosenkilde.

Tiltaget ses af nogen som værende i direkte modstrid med politiske løfter om en grøn omstilling. De nye skatteregler vil nemlig, igen, favorisere de store industrielle landbrug.

Se interviewet, der beskriver de omfattende konsekvenser af de nye skatteregler.

De, der rammes af stigende ejendomsskat, fik i midten af april brev fra Vurderingsstyrelsen og givet 14 dages frist for indsigelse.

Ildsjæle, der ønsker at bevare retten for andre end millionærer og forgældede storbønder til at eje jord, håber, at vedvarende protester vil få regeringen til at ændre de nye skatteregler. Umiddelbart ser det ud, som om regeringen netop ønsker at fratage de mindre besiddende jorden og lade den gå over til det industrielle landbrug og solcelle-investorer.

AF MIKKEL SCHOU

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER