Go to ...

24. juni 2024

VIGTIG DEMO MOD CETA


TVflux bringer her for første gange nogensinde et læserbrev. Det handler om, hvor vigtigt det er, at folk kommer til demonstration mod CETA den 27. oktober i år. CETA er en frihandelsaftale mellem EU og Canada, som EU vil tiltræde uden at spørge befolkningerne. Det er formentlig i strid med Grundloven.

Af LARS MIKKELSEN, BIODYNAMISK FORBRUGERSAMMENSLUTNING

Der er ikke flertal for økologi eller det biodynamiske i dag. Men det er der om få år.

Hvis vi om få år indfører 100 % økologi, så vil koncernerne miste en forventet fortjeneste på sprøjtemidler og kunstgødning på måske 25-100 milliarder kroner.

Monsanto og andre koncerner vil lægge sag an mod vores stat for at få disse milliarder kroner i erstatning. Vi kan så vælge at betale pengene eller fortsat leve med sundhedsfarlige giftstoffer i fødevarer!

Dette er en realitet, hvis CETA (aftalen EU-Canada) bliver vedtaget. Aftalen agtes underskrevet 27. oktober af EU.

Emnet er ikke behandlet i Folketinget eller i Europaudvalget. Forhandlingerne og resultatet er stort set negligeret i alle medier.

CETA-aftalen er dog tilgængelig på dansk. Den fylder cirka 1.500 sider. Aftalen omfatter nemlig alle samfundsområder.

VI HAR BEDRE STANDARDER
Nu vil man ”harmonisere” alle forhold mellem Canada/USA og Danmark. Amerika vil arbejde for, at vi giver tilladelse til 70 af deres sprøjtegifte, som er forbudt her nu.

At vi vil indføre deres vacciner. At vi skal godkende over 1000 kemikalier, som vi har forbud imod. At vi skal købe deres GMO (gen-splejsede) fødevarer. Hormonkød.

USA’s hvide kvinder har brystmål, der er 2½ gange større end danske kvinders. Det skyldes ikke arveanlæg, da vi har samme afstamning. Jeg formoder, at det især skyldes GMO, sprøjtegifte og hormoner fra kød m.v.

Osv. – listen er lang. Skrotning af fagforeningerne. I aftalen ligger, at man aldrig kan rulle noget tilbage til noget, der havde bedre standard. Offentlige ydelser som vand- varmeforsyning m.m.m. vil de privatisere.

Værst er vel, at danske domstole sættes ud af kraft på store områder. I CETA indgår en voldgift bemandet med erhvervsfolk, der endeligt afgør sager som den nævnte med Monsanto.

Der tales om, at der bliver en appelmulighed, men det er stadig erhvervsfolk, der sidder også der. Sagen kan aldrig komme for en dansk ret eller andre domstole.

ALLERVÆRST ER MÅSKE,
at vores demokrati bliver til ”ingenting”. Der oprettes et Reguleringsråd, som er uden for demokratisk regulering. De arbejder for at ensrette alt. De skal se alle vore lovudkast, før de kommer for i Folketinget.

Det er forenklet her, men ved den store demonstration mod CETA 27. oktober kl. 16.00 på Rådhuspladsen og senere ved Christiansborg ca. 17.30 kan man høre meget mere. Se evt. www.TTIP.dk

EU-kommissionen mener, at de kan skrive under midlertidigt på aftalen ud fra en forventning om senere egentlig godkendelse. Hvad det betyder i praksis, har vi ikke kunnet få oplysninger om.

Ifølge Advokat Georg Lett kræver aftalen en folkeafstemning, da der er tale om suverænitetsafgivelse ifølge Grundloven.

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER