Go to ...

14. juli 2024

NEJ TIL MEGA MØLLER


VIDEO: I går gik et par hundrede borgere i protestmarch mod et kæmpe testcenter for vindmøller ved Østerild i Thy.

Vindmølleindustrien vil bygge testmøller på 450 meters højde, der skal anbringes på havet. Hvis de virker, når forsøgene er gennemført.

I Thy protesterer de over ødelæggelsen af naturen i det store testområde. Men også støjen fra møllerne er et problem. Den lavfrekvente støj fra møllerne er aldrig blevet undersøgt, påpeger modstanderne.

Anlæggelsen af testcentret er godt i gang, selvom hverken undersøgelser er afsluttet eller den endelig politiske beslutning er truffet.

TVflux traf to københavnere til protesten, der har sommerhus i nærheden af testområdet. Bent Wigotski er nu pensioneret og tilbringer derfor det meste af sommeren i Thy. På videoen forklarer han protesten.

Og i modsætning til 1970’erne, hvor venstrefløjen talte om lokal vindenergi, er det nu storkapitalen, der har sat sig på udviklingen.

Tags: , , ,

One Response “NEJ TIL MEGA MØLLER”

  1. Jens Rasmussen
    30. juni 2024 at 3:16 pm

    Det er noget af et paradoks, at stort set hele venstrefløjen, som ellers ikke kan kritisere storkapitalen nok, blindt går ind for fortsat udbygning af vejrafhængig vindenergi – en udbygning som storkapitalen bruger som kilde til yderligere milliardindtjening på borgernes bekostning.

    Reelt har vi en venstrefløj, der med ideologiske bind for øjnene skader deres egne vælgere., men blot håret er højt, behøver man tilsyneladende ikke tage smålige hensyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER