Go to ...

23. juni 2024

I KRIG FOR JULEN


VIDEO: “For Frihed”, der før hed Pediga, havde i dag valgt, at den månedlige lørdags-demo skulle handle om julen på Nørrebro. Det skabte optøjer på Nørrebrogade, hvor moddemonstranter forsøgte at spærre gaden af. 11 blev anholdt.

AF MIKKEL SCHOU

Talskvinde Tania Gorth forklarede, at For Frihed ville gå ad Nørrebrogade i protest over, at der i år ikke er fundet penge til julelys i Nørrebrogade. Det har de handlende nemlig ikke som ellers selv kunne indsamle. Og i år valgte Nørrebro Lokaludvalg ikke at imødekomme en ansøgning om 120.000 kroner i støtte.

For Frihed har ændret navn for ikke at stå som medansvarlig for Pegida i andre lande end Danmark.

OPTØJER PÅ BROEN
De omkring 20 demonstranter blev på Israels Plads omringet af råbende moddemonstranter, såkaldte anti-racister. En af dem sagde til TVflux, at han finder det nødvendigt at lukke munden på andre, som han ikke er enig med: “Ellers spreder deres meninger sig”.

Politiet måtte for enden af Dronning Louises bro rydde en lettere barrikade lavet af tilfældigt afspærringsmateriel fra et nærliggende vejarbejde. Efter sigende blev 11 moddemonstranter anholdt efter konfrontationer med politiet, som var yderst talstærkt tilstede. Men der skulle jo også senere på dagen være demonstration mod Hundeloven.

DERFOR INGEN LYS

MUSLIM IRRITERET OVER ANTI-RACISTER

TAGER AFSTAND FRA ANTI-FASCISTER

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER