Go to ...

23. juni 2024

DALAI LAMA OM EU’s ÅND


”Vi er alle mennesker, og vi skal arbejde sammen,” sagde Dalai Lama og opfordrede til medfølelse, kærlighed, tilgivelse, tolerance, indre fred og selvdisciplin fremfor understregning af forskelle mellem mennesker, der fører til religiøse og nationale konflikter.

Nyhedsbrev nr. 20, 2016 fra EP’s repræsentation i Danmark.

Hans Hellighed d. 14. Dalai Lama besøgte torsdag Europa-Parlamentet for at møde Parlamentets formand Martin Schulz og medlemmerne af Udenrigsudvalget. Efter mødet med Tibets spirituelle leder sagde Martin Schulz:

”Vi diskuterede globale udfordringer og menneskerettigheder. Jeg takker Dalai Lama dybt for denne åbne, oprigtige, spirituelt-berigende og vidtrækkende diskussion.”

“Vi mener, at du er en stor religiøs leder på et tidspunkt hvor verden er fuld af konflikter og vold. Et budskab om fred og medfølelse er det, vi gerne vil høre. Dette er værdier, vi kan tilslutte os,” sagde Elmer Brok (EPP, Tyskland), udvalgets ordfører, i sin velkomsttale til Dalai Lama.

Efter sit femte besøg i Europa-Parlamentet, udtrykte Dalai Lama sin beundring for ånden i EU, fordi der arbejdes for befolkningernes interesser. ”Jeg håber, at denne ånd en dag vil sprede sig til Afrika og andre steder i verden,” sagde han.

OM VESTAGER I APPLESAGEN

FOTO: Europaparlamentet

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU