Go to ...

29. maj 2024

DOMMER TRÆT AF VIDEO


En tydeligt irriteret dommer spurgte i dag anklageren, om han ikke kunne skære ned i antallet af video-sekvenser fra Pusherstreet.

En forsvarer fik besked på, at hvis hun ønskede at indhente oplysninger fra tiltaltes familie, måtte det ske i retten. Spørgsmål til tiltaltes økonomi kan trække sagen ud i flere måneder.

Fra retsmøde den 18. november 2004
Af Mikkel Schou
Midt på eftermiddagen tabte dommeren i sagen mod Bod 11 tålmodigheden. Formiddagen var gået med at anklageren viste video-optagelser fra Pusherstreet. Den trættende forestilling, hvor halvdelen af tiden gik med at spole frem og tilbage på båndene, blev genoptaget efter frokost.

Efter endnu to timers video og nogle irriterede bemærkninger til en af forsvarernes indvendinger vendte retsformanden sig mod anklageren og spurgte om han ikke kunne droppe nogle af fremvisningerne. Det ville anklager forsøge. Resten af retsmødet gik dog med at en politimand fortsat kommenterede video-optagelser.

Det viste sig, at dagens to politifolk kunne identificere de tiltalte på video-billederne, fordi en kollega havde udpeget dem på forhånd. En af medhjælperne blev identificeret på en sort Northface-jakke, som betjenten selv mente var så almindelig i Pusherstreet, at han kaldte det dress-code.

Forsvarer må ikke efterforske
For en af de formodede pushere er hans økonomi afgørende for sagens udfald. Politiet har tidligere fået lavet en revisor-rapport, der viser et forbrug på omkring en million kroner, som der ikke er dækning for. Forsvareren mener, at der er fejl i rapporten, og har fået rettens godkendelse til at få en anden revisor til at udarbejde rapport.

For at rette fejlene skal revisor tale med tiltalte og hans mor. Moderen har dels lavet tiltaltes selvangivelse gennem flere år og har givet tiltalte betydelige pengegaver. For at spare tid mente forsvareren, at revisor kunne mødes med forsvarer, tiltalte og moderen i fængslet. Men den mulighed nægtede anklageren. Hvis moderen skulle afgive forklaring måtte det ske i retten. Dels fordi der var tale om decideret efterforskning, dels fordi der ikke måtte være mulighed for de to at samstemme deres forklaring. Forsvarer accepterede at moderen kunne afhøres i retten.

Retten måtte i dag forudse at bruge tre retsmøder til at afhøre tiltaltes mor og tidligere samlever, samt gennemgå både anklagers og forsvarers revisionsrapport. Retten forsøgte i dag at finde de tre dage i kalenderen. Hvis der ikke tages lørdage i brug, hvilket forsvaret straks protesterede mod at man gjorde, vil sagen først kunne afsluttes i april. Domsafsigelsen var indtil i dag berammet til 25. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Pusherstreet