Go to ...

28. februar 2024

EU HAR INGEN REGLER MOD APPLE-CENSUR


 

To danske EU-parlamentarikere forsøgte, at få EU-kommissionen til at gribe ind over for Apple, der har censureret Peter Øvigs Hippiebog.

Men kommissionen henviser til, at der ikke er nogen regler i EU på det område.

Nyhedsbrev nr 32, 2012 fra Europa-parlamentets repræsentation i Danmark, sakset af Mikkel Schou.

Sort-hvide billeder af frigjorte danskere uden en trevl på kroppen fra 70’erne i Per Øvig Knudsens nye bog “Hippie 2” er for stærk kost for danskerne.

Det mener den amerikanske it-gigant Apple i hvert. Derfor har de sat en stopper for salget af bogen på deres markedsplads, iBooks.

Det har fået Venstrepolitiker Morten Løkkegaard (se billedet) og Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) op i det røde felt med stærke anklager om censur.

FLERE NYHEDER FRA EUROPA-PARLAMENTET

De to danske MEPere er utilfredse med, at Apple så at sige bryder den kunstneriske frihed ved at nægte at sælge “Hippie 2” fra de virtuelle hylder.

“Man tror, det er løgn, at vi i 2012 skal udsættes for den slags nypuritanisme. Apple behandler jo forbrugerne som børn. Der er tale om et historisk værk, og den form for amerikansk moralisme hører ingen steder hjemme – hverken i Danmark eller i Europa,” lød bredsiden fra Morten Løkkegaard.

Ifølge EU-Kommissionen er der dog ikke meget at komme efter. I et svar til de to MEPer og den danske kulturminister Uffe Elbæk (Radikale) forklarer Kommissionen, at EU ikke har regler på området. Derfor ser det ikke umiddelbart ud til, at EU kan skride ind over for censuren, siger en talsmand.

32lokkegaard

Her er Morten Løkkegaard i det røde felt

Redaktionen afsluttet fredag den 9. november 2012, kl. 14.00

Ansvarshavende: Anne Mette Vestergaard I redaktionen: Jens Jensen og Joachim Claushøj Bindslev

Pressekontakt: Jens Jensen 41 19 05 11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From EU