Go to ...

22. juli 2024

Betjentene her er fra Københavns politi og på tryghedsskabende patrulje i Christiania.

INGEN SAG MOD POLITI


Fire betjente i Sydøstjyllands politi slipper foreløbig for en sag. Det drejede sig, ifølge DR og andre medier, om betjentenes opførsel og adfærd over for en syrisk familie.

Blandt andet DR har vist voldsomme videoer. Det har været en generel opfattelse, ud fra video-dokumentationen, at der nærmest var tale om fysiske og psykiske overgreb mod familiens medlemmer.

Nu meddeler DUP (Den uafhængige Politiklagemyndighed), at der ikke er bevis nok for de påståede overgreb til, at der kan føres en sag mod betjentene.

Det er en særlig gruppe i politikredsen, der ifølge vidner, også har gjort sig bemærket i nattelivet og andre tider af døgnet, hvor de skulle være berygtet for en hårdhændet behandling af borgere.

Da gruppen blev nedlagt af politidirektøren protesterede samtlige betjente i politikredsen. De mente ikke, at der havde været en tilstrækkelig kommunikation internt om problemet.

Statsadvokaten i Viborg har nu besluttet at indstille efterforskningen i sagen fra den 9. april 2022.

”Den Uafhængige Politiklagemyndighed har gennemført en grundig efterforskning, ligesom alt fremkommet videomateriale, som anmeldernes advokat har villet udlevere, er gennemgået. På dette samlede grundlag kan det ikke afvises, at der har været det fornødne grundlag for den foretagne magtudøvelse, ligesom mistanken om de øvrige forhold ikke er underbygget i en sådan grad, at efterforskningen bør fortsætte,” siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From NYHEDER