Go to ...

FORTSAT FÆNGSLING I TERROR-SAG


22.11.12   Fem unge mænd er tiltalt for flere brandattentater efter terrorlovgivningen.

Højesteret besluttede i dag, at to af mændene, der har siddet fængslet i 18 måneder, fortsat skal være varetægtsfængslet. Der ventes dom i sagen inden jul.

Af Mikkel Schou

Fem mænd i begyndelsen af tyverne sidder i øjeblikket tiltalt for brandattentater og planlægning af vold mod politi. Anklageren mener, at attentaterne er så alvorlige, at der er tale om terror i straffelovens forstand.

To af mændene har siddet varetægtsfængslet i 18 måneder. Fængslingen har været kæret til Østre Landsret, der mente, at fængslingen skulle opretholdes af hensyn til retshåndhævelsen, herunder risikoen for, at de tiltalte ville fortsætte deres kriminalitet.

I dag afgjorde Højesteret, at Landsrettens kendelse stadfæstes. Og det selvom retsplejeloven siger, at tiltalte ikke må sidde varetægtsfængslet mere end et år.

Terrorloven
De fem er tiltalt for forskellige forhold blandt andet brandattentat mod den græske ambassade, Nordea og politiskolen i Brøndbyøster. Desuden mener politiet, at det af aflytning af fire af de tiltaltes møder fremgår, at de planlagde endnu flere brandattentater og grov vold mod politifolk. Alt sammen kan føres ind under terrorlovgivningen.

En af de varetægtsfængslede har nægtet at udtale sig til politi og under den verserende retssag.

Der ventes afsagt dom inden jul i år. Det kan være begrundelsen i Højesteret for, at der ikke var anledning til at løslade de to tiltalte, som der er rettet de mest omfattende anklager imod.

Anklageren har foreløbigt opgjort et samlet erstatningskrav i sagen til 10,6 millioner kroner. Hvis brandattentaterne mod forskellige pelsfirmaer var endt i at målet var nedbrændt, var der opstået tab for omkring 6 milliarder kroner, vurderer anklageren.

Af politiets omfattende aflytning fremgår det, at nogle af de tiltalte talte om at sætte ild til et hotel på Lolland, der ejes af Faderhuset. Ifølge aflytningen skulle lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, i den forbindelse få stukket »et vaterpas op i sin røv«.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

More Stories From Terror